POMEMBNE PRODOBITVE V KOČI NA GOLICI

4. oktober 2018

Besedilo in fotografije: Janko Rabič

Pri našem planinskem društvu se letos lahko pohvalimo s pomembnimi pridobitvami v Koči na Golici, s katerimi smo poskrbeli za boljše počutje in kvalitetnejšo ponudbo za planince ter lažje delo oskrbnice Katarine Zrnić in njenega osebja. 

V maju smo v okviru mednarodnega projekta Alpe-Adria Karavanke odprli Info točko, ki je prva v tem delu Karavank. Planincem so na voljo vodniki, zemljevidi, karte in drugo gradivo z opisom poti in druge informacije, nekaj je tudi planinske literature za mladino in odrasle. Nabor informacij smo razširili s promocijskimi gradivi TIC Občine Jesenice.

Namestili smo defibrilator, ki je pomemben pripomoček pri zastoju srca. Prijazno so nam ga odstopili člani Društva Gorske reševalne službe Jesenice.

Zamenjali smo del opreme v gostinskem prostoru. Planinska zveza Slovenije nam je kot donacijo namenila UV sterilizator pitne vode. 

Za izboljšanje oskrbe z električno energijo smo namestili dodatne sončne celice in s tem povečali moč za nemoteno delo v kuhinji in ostale potrebe v koči. Nabavili smo novo skrinjo, plinski štedilnik in televizor. Trenutno pa so v teku priprave za obnovo balkona in balkonskih vrat.