Jeseniški cirkl letos presegel vsa pričakovanja

sobota, 27. oktober 2018

Besedilo in foto: Janko Rabič

Člani Planinskega društva Jesenice smo pripravili novost za ljubitelje pohodništva na območju, kjer imamo v upravljanju pet postojank. Vse so med planinci in drugimi obiskovalci gora zelo priljubljene in dobro obiskane. Da bi vsem še bolj približali čudoviti gorski svet in predstavili postojanke, smo letos od junija do oktobra že drugič organizirali pohodniško akcijo »Jeseniški cirkl« oziroma krožna petih postojank. Udeleženci morajo prehoditi poti do Erjavčeve koče in Tičarjevega doma na Vršiču, do Koče pri izviru Soče, do Zavetišča pod Špičkom in do Koče na Golici v Karavankah. Del poti od Vršiča do Koče pri izviru Soče poteka na trasi planinske poti Via Alpina.

Odziv planincev je vse večji, lani jih je bilo 37, letos pa se jih je na pot podalo že 92, kar je preseglo vsa pričakovanja. Bili so iz različnih krajev Slovenije, iz sosednje Hrvaške in Avstrije.

V soboto, 27. oktobra smo člani društva udeležence povabili na srečanje v Erjavčevo kočo na Vršiču. Predsednik Vlado Hlede je vsem čestital za prehojeno pot in skupaj z organizatorko akcije Majo Perko podelil priznanja in spominsko majico. Udeleženci so pohvalili akcijo, povedali več lepih besed o poteh, ki so jih prehodili in bili zadovoljni z osebjem na postojankah.

Za uspešno izvedbo so nam na pomoč priskočili: Planinska zveza Slovenije ter donatorja podjetje Gornik in Planinsko društvo Jesenice.