POMOČ PRI ZBIRANJU GRADIVA

Vabimo vas k sodelovanju pri zbiranju zgodovinskega gradiva.

Vabimo vas k sodelovanju pri zbiranju zgodovinskega gradiva 
 
Naše planinsko društvo bo v letu 2024 slavilo pomemben jubilej. Minilo bo 100 let odkar so planinski zanesenjaki z Jesenic in okolice strnili vrste in ustanovili društvo. Generacije zaslužnih alpinistov, gorskih reševalcev, graditeljev koč in bivakov, markacistov … so dali izjemen prispevek planinstvu in gorništvu v domačem in širšem slovenskem merilu. Njihovo delo, vlogo in dosežke želimo prikazati v zborniku, ki ga bomo izdali v začetku prihodnjega leta. Poleg zgodovinskega orisa delovanja bomo predstavili pomembne člane društva, zgodovino naših planinskih koč, del pa bomo namenili začetkom priprav za ureditev Triglavske muzejske zbirke, ki je pomembno vplivala na ustanovitev sedanjega Slovenskega planinskega muzeja v Mojstrani. 

Na vas se obračamo s prošnjo, da nam pomagate pri zbiranju gradiva. Dobrodošel bo vsak dokument, fotografija ali predmet. 

Prosimo, da nas pokličite, da se dogovorimo o prevzemu. Gradivo bomo preslikali in originale vrnili oziroma boste sami povedali, kaj želite podariti društvu, kot prispevek za ohranjanje zgodovine. 

Že vnaprej se vam zahvaljujemo za pomoč!

Informacije: Janko Rabič - 040 463 573, janko.rabic@gmail.com