5. JESENIŠKI CIRKL

KROŽNA POT PO JULIJCIH IN KARAVANKAH

Pozdravljeni!

Zgodba z letošnjim Cirklom je pripližno takšna kot lani. Omejitve zaradi koronavirusa ... držimo se priporočil.

Ker je država podaljšala koriščenje turističnih bonov, v naših kočah lahko prespite in zajtrkujete "na račun" le-teh. Seveda ste vabljeni, da turistične bone v naših kočah koristite vsi, ne glede na to, ali ste cirklaši, ali ne.

Cirkl lahko zaključite v obdobju od 1. junija do 30. septembra 20218. oktober 2021 pa je zadnji dan za oddajo evidenčnih listov v eni od naših koč, lahko jih pošljete po pošti na PD Jesenice ali skenirate in pošljete po e-pošiti na plan.drustvo@siol.net.

Nekateri Cirkl že dobro poznate, ostalim pa naj povem nekaj besed: S Cirklom lahko pričnete na kateri koli točki. Na povezavi dobite Evidenčni list, natisnite ga in izpolnite s svojimi podatki. Na vsaki od postojank ali na vrhu, v zato namenjen prostor pritisnite žig, vpišite datum in prosite oskrbnika za podpis.

Lani smo Cirkl popestrili z obiskom znanih vrhov okoli koč - Golico in Slemenom. Manj znana je kontrolna točka na poti Via Alpina, ki vodi z Vršiča v Trento in obratno. Balvan Pod Šupco je od Koče pri izviru Soče oddaljen približno 45 min hoje. Najdete ga tik ob stezi - z markacijo, vpisno knjigo in žigom (koordinate: N46o24,892’ E13o43,999’). Prisojnik in Jalovec sta neobveza vrhova, za "sladokusce".

Oktobra bomo krožno pot zaokrožili s srečanjem vseh udeležencev (upamo, da "v živo", ne le "dopisno" kot lani), kjer boste vsi, ki ste oddali izpolnjene evidenčne liste, prejeli diplome, majice in praktične nagrade. Vabilo vam bomo poslali po e-pošti. Evidenčni kartonček vam bomo na srečanju vrnili.

Več informacij lahko dobite na sedežu PD Jesenice, po e-pošti ali telefonu. Na voljo pa vam je seveda tudi prijazno osebje v naših postojankah.

Torej - "na juriš" v hribe, se vidimo jeseni na zaključku!