KOČA NA GOLICI JE ODPRLA SVOJA VRATA

Besedilo: Janko Rabič, foto: arhiv PDJ

od 27. aprila je koča stalno odprta

Vsako leto se maju na pobočjih Golice razcvete na tisoče narcis - ključavnic in tako je 1835 metrov visoka gora najbolj obiskan vrh v Karavankah. V naši koči Katarina skupaj z ostalim osebjem skrbi za prijetno dobrodošlico in postrežbo vseh, ki se vzpenjajo na vrh gore, se vračajo nazaj v dolino ali pa pridejo le do koče.

Poleg ogleda naravnih lepot pa bo Koča na Golici vabila na obisk tudi z organiziranimi prireditvami in srečanji. Prvo tako srečanje bo tradicionalno prvomajsko kresovanje - 30. aprila, od 20. ure dalje.

10. maja 2019 bomo brali in peli pesmi o Golici. Ob tej priložnosti bomo v sklopu majskih prireditev, ki jih soorganizirata Turistično društvo Golica in Občina Jesenice, predstavili pesniško zbirko s pesmi, ki opevajo Golico. Tematsko popoldne se bo pričelo ob 17.30 v Koči na Golici.

V juniju bomo ob dnevu državnosti skupaj z Občino Jesenice pripravili tradicionalni pohod na Golico, odprli fotografsko razstavo Trenutki Golice in podelili priznanja in nagrade najboljšim fotografom natečaja, ki je pod enakim imenom potekal lansko letno sezono.

Na dan jeseniških planincev, 25. avgusta 2019, pa vabimo na Golico vse planince na srečanje in druženje.

Vabljeni na obisk!