GALETOVEC

Tura MO Jesenice

Besedilo in foto: Maša

V soboto, 27. 5. 2023 smo se zavoljo prilagajanja voznemu redu Slovenskih železnic na izhodiščno točko na Bohinjski Beli podali v bolj dopoldanskih urah. Od železniške postaje nas je pot kratek čas vodila skozi vas, a je prav kmalu zavila v gozd. Ta nam je nudil senco skoraj vse do vrha, vmes smo prečkali le nekaj planin, ki smo jih izkoristili za krajše počitke. Na vrhu nas je pričakal lep razgled na Blejsko jezero, pa seveda malica in zaslužen počitek. Zanimivi so bili odzivi ob pogledu na izhodiščno točko, ki smo jo lahko videli z vrha. Nekaterim se je zdela noro daleč, spet drugi pa so bili presenečeni, kako dolgo smo hodili, če pa je železniška postaja "takoj tam spodaj".

No, pot navzdol je minila mnogo hitreje, saj smo tempo v rahlem drncu držali skoraj ves čas do doline. Kot se za Slovenske železnice spodobi, je imel vlak seveda zamudo, mi pa smo jo izkoristili prav do zadnjih sekund. Odigrali smo nekaj rund skrivalca, ko pa je na postajo pripeljal vlak, smo zasedli udobne sedeže in se ravno prav utrujeni odpeljali nazaj na Jesenice.

😊