BENJAMIN ARNEŽ

Dovje, 6. marec 2020

dolgoletni oskrbnik Tičarjevega doma na Vršiču

Prišel je tisti trenutek, ko se moramo posloviti od tebe. Povezalo nas je naključje, da smo stopali skupaj po isti poti, povezano s planinstvom.

Beno, prišel si – odločili si se prevzeti delo vodenja planinskega doma. Prišel si z bogatimi izkušnjami gostinca, hotelirja. Minilo je leto, dve; Tičarjev dom je postajal vedno večji del tebe. Prav tu, na Vršiču, si našel nov izziv v  življenju, ki te je vodilo skozi obdobja vihravosti, nemira, odločitev in težkih preizkušenj. Minevala je sezona za sezono, vsaka posebej je prinašala zadovoljstvo uspešnega poslovanja, v katerem pa je bilo skrito ne malo problemov, tveganj in resnih odločitev. Zmogel si vse, s posebnim pristopom do dela, od katerega nisi odstopal, čeprav nekaterim velikokrat ni bil po volji. 

Ves ta čas je v tebi tlela iskrica, želja po obnovi, izboljšanju ponudbe priljubljene Tičarice. V ta namen si ponudil tvoje pridne roke in zamisli, ki so vodile do vidnih uspehov. Začeto je delo, ki ga žal ne boš mogel dokončati. Dokončali ga bomo mi, s teboj v naših mislih.

Beno, jeseniški planinci se na tej poti poslavljamo od tebe, od prijatelja, s katerim je bilo ves čas lepo hoditi.

Počivaj v miru.