SREČANJE JESENIŠKIH PLANINCEV V KOČI NA GOLICI

nedelja, 25. avgust 2019, Koča na Golici

besedilo in fotografije: PD Jesenice

V nedeljo, 25. avgusta 2019 je bil dan, ko smo se v Koči na Golici zbrali člani Planinskega društva Jesenice. Pohodniki so »naskok« na Golico opravili z obeh strani – slovenske in avstrijske. Okoli enajste ure je zbrane pri koči pozdravil predsednik PD Jesenice, Vladimir Hlede in predstavil delo v okviru projekta Alpe-Adria – brezmejna doživetja (pesniška zbirka Pesmi Golice, foto razstava Trenutki Golice, Info točka, …). Pohoda sta se udeležila tudi predstavnik avstrijskega zamejskega planinskega društva in župan občine Jesenice, g. Blaž Račič, ki je pohvalil delo PD-ja in izrekel nekaj spodbudnih besed za naprej.

Za dobro jedačo in hladno pijačo sta poskrbeli oskrbnici Katarina in Dragica, z narodnimi vižami pa nas je zabaval ansambel Hudngrabnčani.

Obiskovalci so v Info točki dobili različne informacije o pohodih v Karavankah (v sodelovanju s TIC Jesenice), o varni hoji v gore in poslušali zanimivosti o planinski zgodovini v Karavankah.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste nam kakor koli pomagali pri organizaciji in izvedbi pohoda - Planinski zvezi Slovenije, Občini Jesenice, TIC Jesenice, Društvu GRS Jesenice, ansamblu Hudngrabnčani in seveda članom društva PD Jesenice in ostalim pohodnikom - brez vas srečanja ne bi bilo.

Info točka v Koči na golici in Dan jeseniških planincev sta bili izvedeni v okviru projekta Alpe-Adria – brezmejna doživetja, ki je sofinanciran s strani Operativnega programa Interring Slovenija-Avstrija.